niedziela, 6 kwietnia 2014
Pieczone w całości młode ziemniaki z koperkiem i masłem ala M
Składniki:
1,5 kg młodych ziemniaków
olej
świeży rozmaryn
główka czosnku
koperek
masło
sól
Wykonanie:
Młode ziemniaczki dokładnie myjemy, osuszamy. Szykujemy olej z czosnkiem ( dodajemy całe obrane ząbki ), gałązki rozmarynu i nacieramy ziemniaki. Zostawiamy na około godzinę aby przeszły aromatem. Rozgrzewamy piekarnik do 260oC, na gorącą blachę wykładamy ziemniaki i pieczemy około 40 minut. Po wyjęciu przekrajamy wzdłuż a w nacięcie wkładamy plasterek masła, obficie posypujemy koperkiem. My solimy bezpośrednio na talerzu.
Smacznego ;)
P.S. Poniżej zdjęcie wersji light dla Karola :) nie zbyt przepada za zielonym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz