niedziela, 6 kwietnia 2014

Pieczone w całości młode ziemniaki z koperkiem i masłem ala M


Składniki:

1,5 kg młodych ziemniaków
olej
świeży rozmaryn
główka czosnku
koperek
masło
sól

Wykonanie:

Młode ziemniaczki dokładnie myjemy, osuszamy. Szykujemy olej z czosnkiem ( dodajemy całe obrane ząbki ), gałązki rozmarynu i nacieramy ziemniaki. Zostawiamy na około godzinę aby przeszły aromatem.  Rozgrzewamy piekarnik do 260oC, na gorącą blachę wykładamy ziemniaki i pieczemy około 40 minut. Po wyjęciu przekrajamy wzdłuż a w nacięcie wkładamy plasterek masła, obficie posypujemy koperkiem. My solimy bezpośrednio na talerzu.

Smacznego ;)

P.S. Poniżej zdjęcie wersji light dla Karola :) nie zbyt przepada za zielonym.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...