środa, 19 czerwca 2013

Penne z pieczakami


Składniki:

makaron Penne
30 dkg pieczarek
1 cebula lub 1 dymka
boczek - kilka plastrów pokrojonych w kostkę
szynka - kilka plastrów pokrojonych w kostkę
śmietanka 30%
kostka rosołowa
pieprz
natka pietruszki, koperek
masło

Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Na maśle usmażyć boczek, dodać szynkę i cebulkę pokrojoną w kostkę. Potem pieczarki i lekko poddusić. Wlać śmietankę i wrzucić kostę, zagotować. Przyprawić i wsypać drobno pokrojoną natkę, można też świeży koperek.
Dobry sos jest także gdy doda się dymkę ze szczypiorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...