środa, 19 czerwca 2013
Penne z pieczakami
Składniki:
makaron Penne
30 dkg pieczarek
1 cebula lub 1 dymka
boczek - kilka plastrów pokrojonych w kostkę
szynka - kilka plastrów pokrojonych w kostkę
śmietanka 30%
kostka rosołowa
pieprz
natka pietruszki, koperek
masło
Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Na maśle usmażyć boczek, dodać szynkę i cebulkę pokrojoną w kostkę. Potem pieczarki i lekko poddusić. Wlać śmietankę i wrzucić kostę, zagotować. Przyprawić i wsypać drobno pokrojoną natkę, można też świeży koperek.
Dobry sos jest także gdy doda się dymkę ze szczypiorem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz