środa, 13 listopada 2013

Bruschetta ala Oczko



Składniki

bułka wrocławska
oliwa
pomidory
dwa ząbki czosnku
pesto - mały słoiczek
mozzarella około 250 g

sól, pieprz
bazylia - może być suszona

Przygotowanie

Bułkę kroję na około 2 cm grubości kromki i skrapiam dość obficie oliwą wymieszaną z pesto. Rozkładam na blaszce i do piekarnika na 180 stopni aż powstaną lekko złociste grzanki.
Po wyjęciu z piekarnika nacieram ząbkiem czosnku.

Pomidory kroję w kostkę i wrzucam do miski, to samo robię z serem mozzarella. Dokładam bazylię i łyżkę pesto. Wszystko skrapiam oliwą z oliwek i doprawiam solą i pieprzem do smaku, a następnie dokładnie mieszam.
Mieszankę wykładam na grzaneczki i jeszcze raz do piekarniaka na kilka minut, aż się rozpuści ser.

Dzisiejsza kolacja już gotowa :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...