środa, 13 listopada 2013
Bruschetta ala Oczko
Składniki
bułka wrocławska
oliwa
pomidory
dwa ząbki czosnku
pesto - mały słoiczek
mozzarella około 250 g
sól, pieprz
bazylia - może być suszona
Przygotowanie
Bułkę kroję na około 2 cm grubości kromki i skrapiam dość obficie oliwą wymieszaną z pesto. Rozkładam na blaszce i do piekarnika na 180 stopni aż powstaną lekko złociste grzanki.
Po wyjęciu z piekarnika nacieram ząbkiem czosnku.
Pomidory kroję w kostkę i wrzucam do miski, to samo robię z serem mozzarella. Dokładam bazylię i łyżkę pesto. Wszystko skrapiam oliwą z oliwek i doprawiam solą i pieprzem do smaku, a następnie dokładnie mieszam.
Mieszankę wykładam na grzaneczki i jeszcze raz do piekarniaka na kilka minut, aż się rozpuści ser.
Dzisiejsza kolacja już gotowa :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz