niedziela, 13 października 2013
Pierś z kurczaka z serkiem camembert
Porcja na jeden kotlet.
Pojedyncza pierś z kurczaka,
serek pleśniowy camembert ( w przepisie jest cały ale można go przekroić na dwa równe plastry i użyć jednego sera do dwóch kotletów - na zdjęciu kotlet z połówką a i tak jest spory )
przyprawy: sół, pieprz, ostra papryka
panierka: mąka, jajko, bułka tarta
olej
żurawina
Pierś rozbijamy przez folię bardzo delikatnie na jak największy plaster, przyprawiamy do smaku. Na środku kładziemy serek i zawijamy pierś w kopertę. Smażymy na oleju. Niestety żurawina na kotlecie nie przypadła do gustu moim dzieciom :( Mam tylko nadzieję, że to przejściowe stadium.
Można połączyć dwa filety i zawinąć w rulon, dodać do środka co tylko dusza zapragnie np: wędzone plastry boczku, natkę pietruszki, ser żółty, ser mozzarella, ser feta, szpinak, szynkę parmeńską .... Ale to już innym razem.
Polecam wszystkim, wychodzi duży bardzo smaczny, syty i duży kotlet.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz