niedziela, 13 października 2013

Pierś z kurczaka z serkiem camembert



Porcja na jeden kotlet.

Pojedyncza pierś z kurczaka,
serek pleśniowy camembert ( w przepisie jest cały ale można go przekroić na dwa równe plastry i użyć jednego sera do dwóch kotletów - na zdjęciu kotlet z połówką a i tak jest spory )
przyprawy: sół, pieprz, ostra papryka
panierka: mąka, jajko, bułka tarta
olej
żurawina

 Pierś rozbijamy przez folię bardzo delikatnie na jak największy plaster, przyprawiamy do smaku. Na środku kładziemy serek i zawijamy pierś w kopertę. Smażymy na oleju. Niestety żurawina na kotlecie nie przypadła do gustu moim dzieciom :( Mam tylko nadzieję, że to przejściowe stadium.

 Można połączyć dwa filety i zawinąć w rulon, dodać do środka co tylko dusza zapragnie np: wędzone plastry boczku, natkę pietruszki, ser żółty, ser mozzarella, ser feta, szpinak, szynkę parmeńską .... Ale to już innym razem.

Polecam wszystkim, wychodzi duży bardzo smaczny, syty i duży kotlet.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...