czwartek, 26 maja 2016

Pavlova




Przepyszna i przesłodka, od roku nasz ulubiony desero-torcik.

Składniki:

1,5 szklanki cukru
6-7 białek
0,5 l śmietanki 30%
świeże owoce


Banalnie proste wykonanie. Ubijamy białka z cukrem na sztywno. Wykładamy na papier do pieczenia formując koło o średnicy 25 cm. Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika tylko na 5 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 130 stopni i czekamy półtorej godziny. Po upieczeniu wyjmujemy bezę z piekarnika do ostygnięcia, zdejmujemy z papieru. Śmietanę ubijamy na sztywno i wykładamy na wierzch. Na niej kładziemy pokrojone owoce i koniec. Zajadamy się :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...