Składniki na spód:
160 g ciastek Digestive w gorzkiej czekoladzie - nie lubię gorzkiej więc dałam ciastka Digestive w mlecznej czekoladzie
50 g roztopionego masła
Ciastka pokruszyć i wymieszać z masłem. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wyłożyć masę, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Składniki na masę serową:
250 g sera kremowego (np. Philadelphia) lub twarożku śmietankowego
300 ml śmietany kremówki 36%
100 g batonika Toblerone, bardzo drobno posiekanego
120 g białej czekolady
Śmietanę ubić. Do ubitej dodać serek i dobrze zmiksować. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Roztopioną dodawać do masy serowej i szybko wymieszać. Dodać pokruszone Toblerone i mieszać dalej. Masę serową wyłożyć na schłodzony wcześniej spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce.
Podawać ozdobiony wiórkami czekolady.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz